Neues Buch über Sintern erschienen
29.01.2013 16:00

Ein neues Buch über Sintern von Nanomaterialien ist vor kurzem im Springer-Verlag erschienen. Das Projekt wurde von den Kollegen Prof. R. Castro und Prof. K. van Benthem von der Universität von Californien (Davis, USA) koordiniert.

Ein Kapitel über FAST/SPS von Oxidkeramiken hat Prof. Guillon verfasst (Effects of Applied Stress and Heating Rate in Field Assisted Sintering).
Im Vorwort heißt es hierzu:

"With a different point of view, Guillon (Friedrich-Schiller-Universität Jena, Germany) describes the role of pressure and heating rates during the SPS process in the next chapter. That is, most of the advantageous effects related to the SPS process can be attributed to the applied pressure and high heating rates. Guillon shows this by using model systems and comparing hot pressing sintering with the field assisted process."

Nähere Informationen unter: http://www.springer.com/materials/special+types/book/978-3-642-31008-9 - Sintering : Mechanisms of Convention Nanodensification and Field Assisted Processes

Inhaltsverzeichnis: TOC-9783642310089.pdf (136 kByte)
zur Beachtung: die Kapitelüberschriften sind anklickbar und führen zur Referenz der ursprünglichen Veröffentlichungen...

Buch-Cover: Sintern